Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afere koje potresaju svijet

Nastavak skandala seksualnog uznemiravanja: Škotski ministar podnio ostavku zbog neprimjerenog ponašanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar u regionalnoj škotskoj vladi podnio je u subotu ostavku nakon što je priznao da se "neprimjereno" ponašao i tako postao najnovija osoba u skandalu sa seksualnim uznemiravanjem koji pogađa britansku politiku.

Mark McDonald se u izjavi ispričao svima koje je uznemirio i onima koji su njegovo ponašanje smatrali neprikladnim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Seksualno uznemiravanje "Zaključao me u stražnjem dijelu vozila hitne pomoći i seksualno napao": Medicinske sestre progovaraju o uznemiravanju koje svakodnevno prolaze Ilustracija Afera u RAF-u Bivša zaposlenica otkrila šokantne detalje zlostavljanja na poslu: "Sakrila bih se u WC kako bih izbjegla seksualno uznemiravanje šefa"

"Neki od mojih prijašnjih postupaka smatraju se neprimjerenima. Iako sam mislio da se šalim ili ponašam prijateljski, moje je ponašanje moglo biti neugodno ili dovesti do pitanja u vezi s mojim namjerama", naveo je ministar u odlasku.

Izrazio je nadu da će njegova ostavka poštedjeti njegovu suprugu i obitelj "neopravdane i nepotrebne" pažnje.

Glasnogovornik škotske vlade potvrdio je ostavku Marka McDonalda, člana Škotske nacionalne stanke premijerke Nicole Sturgeon.

Skandal sa seksualnim uznemiravanjem trese britansku političku klasu, a u srijedu je ostavku podnio i ministar obrane Michael Fallon. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene