Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proces bivšem iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu, optuženom za genocid kurdskog stanovništva, nastavljen je danas u nazočnosti optuženog i šest suoptuženih te u odsutnosti njihovih odvjetnika.


Odvjetnike po službenoj dužnosti je odredio sudac. 

Vezani članci Krešimir Škarica, odvjetnik Odvjetnik objasnio zašto majka djevojčice ipak nije optužena za teško ubojstvo te što će biti s optužbama koje se odnose na oca: "Ova kvalifikacija nije konačna i bezuvjetna" Veljko Miljević Mamićev odvjetnik o mogućem izvršenju kazne u BiH: ''Neće to baš ići tako kako je netko zamislio''

Ekipa obrane najavila je da će bojkotirati današnje saslušanje u znak prosvjeda protiv "jakih pritisaka vlade" nakon opoziva suca Abalaha al-Ameryja zbog "pristranosti". 

Prethodna, deseta audijencija proteka je u napetom ozračju jer je novi sudac izbacio svrgnutog predsjednika, a odvjetnici obrane su se povukli. 

Sadamu Huseinu i šestorici njegovih pukovnika sudi se zbog izdavanja naloga i izvođenja vojnih kampanji u al-Anfalu, u kojima je 1987. i 1988. u Kurdistanu stradalo 180.000 ljudi.