Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Iraka stižu potresne snimke

VIDEO Objavljena snimka bombardiranja islamista nakon bacanja humanitarne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 30 tisuća paketa s hranom bačeno je desecima tisuća kršćana koji su pred islamistima pobjegli u planine.

Američka je vojska u drugom naletu noćas bombardirala islamiste u sjevernom Iraku i to nakon što su njezini borbeni zrakoplovi iskrcali humanitarnu pomoć.

Snimke američke vojske je objavio Sky News. Na njima se vidi unutrašnjosti američkog vojnog zrakoplova u kojem se nalazilo 30 tisuća paketa s hranom za 50 tisuća izbjeglica koji su se sklonili u planine. Nakon što ih je zrakoplov ispustio, raketirao je obližnje položaje islamističkih militanata koji su na području sjevernog Iraka osnovali svoju Islamsku državu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi problemi Ostvaruje li se ovime najgora noćna mora svijeta? Slika nije dostupna Predsjednik sa zapovjednicima OBAMA ZABRINUT 'Ovo će biti duga borba'


Američki predsjednik Barack Obama izjavio je kako je dužnost Washingtona zaštititi kršćansku manjinu u Iraku i spriječiti genocid.

'Američka vojska ne želi ići u još jedan rat u Iraku, ali SAD ne mogu samo okrenuti glavu od onog što se tamo događa', izjavi je Obama u tjednom obraćanju u subotu.

Islamisti popravljaju branu, Kurdi se naoružavaju

Militanti su u petak oteli stotine žena iz malobrojne vjerske zajednice Jezida, koje sada drže zarobljene, a tisuće civila živi u strahu, pišu mediji citirajući navode iračkih dužnosnika.

Kamil Amin, glasnogovornik Ministarstva za ljudska prava Iraka kazao je kako su žene mlađe od 35 godina zatočene u školi u Mosulu, iračkom gradu koji je u rukama Islamske države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene