Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi obrane enklave

Islamisti popravljaju branu, Kurdi se naoružavaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski džihadisti osvojili su od lipnja goleme predjele sjevernog Iraka ubijajući nemuslimane.

Borci Islamske države, koji su zauzeli najveću iračku branu u ofenzivi što je izazvala zabrinutost međunarodne zajednice, doveli su inženjere radi popravka brane, objavili su u subotu očevici, dok se nervozni Kurdi naoružavaju radi obrane svoje enklave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja

Kurdsko regionalno ministarstvo energetike izvijestilo je istovremeno da proizvodnja nafte u Kurdistanu nije zahvaćena islamističkom pobunom.

'Proizvodnja nafte odvija se nesmetano i nafta se isporučuje i na domaće i na strana tržišta', priopćilo je ministarstvo.

OBAMA ODLUČAN: Neću dopustiti stvaranje kalifata u Iraku i Siriji!

Islamski džihadisti osvojili su od lipnja goleme predjele sjevernog Iraka ubijajući nemuslimane, protjerujući desetke tisuća ljudi i izazvavši prve američke zračne udare u tome području otkako je Washington povukao vojnike iz Iraka 2003.

Nakon poražavajućeg poraza kurdskih snaga prošloga tjedna, militanti se nalaze samo 30 minuta vožnje od Erbila, glavnog grada autonomnog Kurdistana koji je dosad bio pošteđen vjerskog nasilja što već deset godina hara ostatkom Iraka.

Stigle prve reakcije na bombardiranje Islamske države!

Zaposlenici stranih naftnih tvrtki evakuirani su iz Erbila. Kurdi kupuju u trgovinama oružja automatske puške AK-47 u strahu od napada islamista, iako im one dosad nisu pomogle u okršajima s opremljenijim borcima Islamske države.

Izvor iz regionalne kurdske vlade rekao je da su kurdski borci primili novu pošiljku oružja od savezne vlade u Bagdadu 'i drugih vlada', no nije naveo pojedinosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene