Prosvjedi protiv Donalda Trumpa (Foto: AFP)
Prosvjedi protiv Donalda Trumpa (Foto: AFP)

Mnoge donacije predane su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja.


Nakon izbora Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika, brojne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, kao što su Planned Parenthood i American Civil Liberties Union (ACLU), bilježe enorman porast broja donacija.

Uzrok tomu, smatraju te udruge, jest osjećaj da će sada biti na udaru Trumpove administracije. Predsjednica Planned Parenthooda Cecile Richards kazala je da je ovoliki priljev donacija "bez presedana". Samo ta organizacija dobila je gotovo 80.000 donacija.

Mnoge donacije bile su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja. On je u Indiani kao guverner postigao da na snagu stupi jedan od najstrožih zakona protiv pobačaja u SAD-u. Cosmopolitan piše kako žene sada šalju svoje potvrde o donacijama u njegov ured u Indianapolisu.

Stranica za donacije udruzi ACLU bila je neko vrijeme i izvan funkcije zbog golemog broja zainteresiranih. Doprinosi simpatizera porasli su za nevjerojatnih 7000 %: imali su oko 120.000 donacija, u vrijednosti većoj od 7,2 milijuna dolara, prenosi Atlantic.