Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STOTINE TISUĆA

I SAMI SU U ŠOKU Nakon Trumpove pobjede brojne udruge bilježe neobičnu pojavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge donacije predane su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja.

Nakon izbora Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika, brojne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, kao što su Planned Parenthood i American Civil Liberties Union (ACLU), bilježe enorman porast broja donacija.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Ivica Puljić Optužen za zavjeru Ivica Puljić o Trumpu: "Ovih dana gledamo pravi politički cirkus koji bi se mogao pretvoriti u političku tragediju"

Uzrok tomu, smatraju te udruge, jest osjećaj da će sada biti na udaru Trumpove administracije. Predsjednica Planned Parenthooda Cecile Richards kazala je da je ovoliki priljev donacija "bez presedana". Samo ta organizacija dobila je gotovo 80.000 donacija.

Mnoge donacije bile su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja. On je u Indiani kao guverner postigao da na snagu stupi jedan od najstrožih zakona protiv pobačaja u SAD-u. Cosmopolitan piše kako žene sada šalju svoje potvrde o donacijama u njegov ured u Indianapolisu.

Stranica za donacije udruzi ACLU bila je neko vrijeme i izvan funkcije zbog golemog broja zainteresiranih. Doprinosi simpatizera porasli su za nevjerojatnih 7000 %: imali su oko 120.000 donacija, u vrijednosti većoj od 7,2 milijuna dolara, prenosi Atlantic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene