Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO JE ISTINA?

VIDEO Nakon spekulacija o nestanku ruskog ministra obrane oglasilo se ministarstvo, tvrde da je održao presicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepojavljivanje ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua u javnosti izazvalo je niz spekulacija, a ukrajinski je dužnosnik Anton Geraščenko kazao i da je Šojgu doživio srčani udar.

Nakon što se u javnosti postavilo pitanje što je s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom, koji se neko vrijeme nije pojavljivao, i navoda da je završio u bolnici zbog srčanog udara, rusko ministarstvo obrane objavilo je da je Šojgu održao konferenciju za medije nakon sastanka s rukovodstvom vojnog resora.

''Održali smo sastanak s Ministarstvom financija o čitavom nizu pitanja o budžetu za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnom nalogu za obranu. I pored teškoća koje imamo danas ispunjavamo taj plan. S obzirom na to da je budžet za ovu godinu premašio prethodnu za 15 posto, naravno, treba provjeriti na što obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka'', rekao je ministar na snimci koju je objavila ruska agencija RIA Novosti, no za koju se ne može sa sigurnošću reći da je recentna, budući da se može odnositi i na neko ranije razdoblje.

Na društvenim je mrežama objavljena i nešto dulja snimka Šojguove navodne konferencije za medije, za koju korisnici Twittera sumnjaju da je autentična. Naime, neki od njih su primijetili da se kadrovi ponavljaju, odnosno da sudionici sastanka sjede kao da se nisu niti milimetra pomaknuli. 

Jedan je korisnik Twittera primijetio i da snimka prikazuje kako se u staklenom okviru na lijevom zidu jasno vidi odraz dviju zastava, ali se ne vidi Šojguova glava kao što bi trebala jer on sjedi između dviju zastava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOG NEUSPJEHA U UKRAJINI Konačno otkriveno gdje je ruski ministar obrane? Ukrajinski dužnosnik tvrdi: "To se dogodilo nakon teške Putinove optužbe"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neugodno mu je? VIDEO Pogledajte izraz lica ruskog ministra obrane nakon Putinove prijetnje nuklearnim naoružanjem

Ranije u subotu je ukrajinski dužnosnik Anton Geraščenko objavio na Facebooku da se Šojgu od sredine ožujka u javnosti ne poajvljuje jer je imao srčani udar.

''Šojguov srčani udar dogodio se nakon teške Putinove optužbe za potpuni neuspjeh invazije na Ukrajinu. Sada je na rehabilitaciji u Glavnoj vojnoj kliničkoj bolnici N. N. Burdenka'', napisao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene