Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlila se voda iz jezera

Nakon puknuća brane poginula 91 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe izvijestile su da je broj poginulih u indonezijskom glavnom gradu nakon puknuća brane porastao na 91, a strahuje se da bi mogao biti i veći, jer se oko stotinu ljudi smatra nestalima.

Poplava se dogodila u petak u naseljenom području koje se nalazi na umjetnom jezeru na kojemu je popustio nasip. U subotu je mobilizirano približno 500 osoba, među kojima i vojnici, kako bi se nastavila potraga u zoni opustošenoj bujicom blata u Cireundeu, području jugozapadno od glavnog grada Džakarta. Potraga za nestalima nastavlja se i u nedjelju.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Slika nije dostupna Buknuo požar VIDEO Dvoje poginulih u sudaru vlaka i kamiona

>> Puknuće nasipa u Indoneziji

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara. Gotovo sva voda iz jezera koje se proteže na dvadesetak hektara s kapacitetom od približno dva milijuna prostornih metara, brzo se izlila. Oko 500 kuća uništeno je, voda je odnosila krovove i dijelove zidova. Stanovnici su događaj usporedili s tsunamijem zbog neočekivanosti i snage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene