Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spasilačke ekipe izvijestile su da je broj poginulih u indonezijskom glavnom gradu nakon puknuća brane porastao na 91, a strahuje se da bi mogao biti i veći, jer se oko stotinu ljudi smatra nestalima.


Poplava se dogodila u petak u naseljenom području koje se nalazi na umjetnom jezeru na kojemu je popustio nasip. U subotu je mobilizirano približno 500 osoba, među kojima i vojnici, kako bi se nastavila potraga u zoni opustošenoj bujicom blata u Cireundeu, području jugozapadno od glavnog grada Džakarta. Potraga za nestalima nastavlja se i u nedjelju.

Vezani članci BiH: I mrtvi glasuju na izborima - 4 Lokalni izbori u BiH se bliže, prijavljuju se i umrli, a na prebivalištima u Hrvatskoj navedeno i po 10 birača. Vlasnici nikad čuli za njih: "Na mojoj adresi? Pa nema nikoga" Lijes (Foto: Dnevnik.hr) Što kažete na ovu mjeru? Koga uhvate bez maske mora leći u - lijes

>> Puknuće nasipa u Indoneziji

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara. Gotovo sva voda iz jezera koje se proteže na dvadesetak hektara s kapacitetom od približno dva milijuna prostornih metara, brzo se izlila. Oko 500 kuća uništeno je, voda je odnosila krovove i dijelove zidova. Stanovnici su događaj usporedili s tsunamijem zbog neočekivanosti i snage.