Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Srpski premijer Aleksandar Vučić navodno sumnja da je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja.


Srpski premijer Aleksandar Vučić danas se nije pojavio na poslu, što je za tamošnje medije potvrdila i Suzana Vasiljević, premijerova savjetnica za tisak. No, nije znala što je tomu razlog.

Budući da je proteklog vikenda blizu njegove obiteljske kuće u Jajincima pronađen arsenal oružja te da Vučić sumnja kako je bila riječ o planu da se izvede atentat na njegova brata Andreja, a tu je premijerovu sumnju potvrdio i srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, moguće je da je nedolazak Vučića na posao povezan s time, prenosi Blic.

"Sve sigurnosne službe koje su radile psihološki profil premijera mogu potvrditi da su premijer i njegov brat Andrej jedan drugome slaba točka", kazao je Stefanović.

Nove informacije o pronađenom oružju na dvije lokacije, u blizini obiteljske kuće premijera Vučića i u garaži u Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, saznaje RTS.

Podsjetimo, u blizini kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića policija je proteklog vikenda na dojavu građana pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem. Vučić je odmah s obitelji prebačen na sigurnu lokaciju. Stefanović je kazao kako je između ostalog pronađeno i oružje za uništavanje blindiranih automobila poput onih u kojima se prevoze štićene osobe.

Arsenal je, među ostalim, sadržavao ručni bacač M-80 (poznatiji kao "zolja"), četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Jučer je pak u jednoj garaži u Novom Beogradu, u sklopu istrage o arsenalu pronađenom kod Jajinaca, otkriveno vozilo u kojem je bilo dvaput po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva te pištolj.

Ministar Stefanović kazao je jučer da je u vezi s oružjem u Jajincima saslušano 37 osoba te da je protiv nekih od njih tijekom 2012. godine vođena istraga jer su bili osumnjičeni za pokušaj ubojstva pripadnika najviših državnih institucija.

"Radi se inače o ljudima koji su poznati kao izvršitelji teških kaznenih djela ili su bili za to osumnjičeni", istaknuo je Stefanović.