Tijekom jakog nevremena u Meksiku smrtno je stradalo najmanje 40 ljudi, a više desetaka tisuća osoba je raseljeno nakon što su zemlju pogodili tropska oluja Manuel na pacifičkoj obali i uragan Ingrid na istoku zemlje.


Otkad se bilježe meteorološki podaci u Meksiku, ta zemlja nikada nije doživjela velike oluje s dvije strane u isto vrijeme. Jake kiše i vjetrovi ovog vikenda su zahvatili više od 20 od 32 meksičke države uz poplave, bujice i odrone tla koji su uništili brojne kuće, ceste i komunikacije.

Vezani članci Hrvatska se priprema za nadolazeće nevrijeme - 6 Za više hrvatskih regija izdano upozorenje na opasno vrijeme: Provjerili smo jesu li službe spremne Slika nije dostupna VIDEO Zbog obilne kiše poplavljene ulice Londona: "Nikad nisam vidio ovako nešto"

>> Kad priroda PODIVLJA: Ovo su trenutno NAJVEĆE prijetnje!

Prema posljednjim podacima saveznih vlasti diljem zemlje je najmanje 40 ljudi poginulo, nakon što je 12 osoba izgubilo živote u odronu u državi Veracruz, na istoku zemlje, rekao je jedan glasnogovornik civilne zaštite te zemlje, prenosi agencija France presse.

Više od dvije tisuće turista zrakoplovima meksičke vojske evakuirano je iz Acapulca, javlja BBC. Unatoč zračnom mostu još su deseci tisuća turista blokirani u tom poznatom odmaralištu i diljem meksičke zapadne obale jer su odroni zemlje blokirali glavne prometnice.

Ovo je prvi put od 1958. godine da su dvije snažne oluje pogodile Meksiko u 24 sata. Manuel je teško pogodio i državu Guerrero, a posebno se strahuje za sudbinu stanovnika u izoliranim brdskim dijelovima.

Ingrid je svoju razornu moć pokazala na istoku. Iz države Veracruz evakuirano je 20 tisuća ljudi, a materijalna šteta uzrokovana uraganom još nije utvrđena. (Hina/I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook