Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Naknada za američku vizu poskupljuje 30 posto od 1. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visina naknade za neuseljeničke vize za SAD, od 1. siječnja 2008. bit će povećana sa 100 na 131 dolar.

To će poskupljenje omogućiti State Departmentu da pokrije povećane troškove sigurnosti i drugih novih elemenata u procesu prijave za neuseljeničke vize, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

Tražitelji vize koji uplate naknadu od 100 dolara prije 1. siječnja, moći će proći proceduru po toj cijeni samo ako im je razgovor za vizu zakazan prije 31. siječnja. Tražitelji koji uplate 100 dolara i pojave se na razgovoru za vizu nakon 31. siječnja 2008., morat će doplatiti razliku od 31 dolara.

Naknada za američke neuseljeničke vize povećana je dvaput od 11. rujna 2001., a posljednji put 2002. godine.

State Department objašnjava kako je zbog novih troškova povezanih sa sigurnošću, novih informatičkih sustava i inflacije, naknada od 100 dolara manja od stvarnog troška procesuiranja zahtjeva za neuseljeničku vizu, još prema studiji troškova iz 2004. godine.

Državno tajništvo SAD navodi kako je od tada ono nadoknađivalo tu razliku, no sada to više nije u mogućnosti zbog cijene koju FBI naplaćuje za provjeru 10 otisaka prstiju koji se uzimaju od svakog tražitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene