Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći zrakoplov na svijetu, novi Superjumbo A380 kompanije Singapore Airlines u pripremi za polijetanje zabunom je skrenuo na travnjak.


Prva nezgoda zrakoplova koji je tek od nedavno u prometu dogodila se u četvrtak na večer u zračnoj luci u Singapuru, ali od 446 putnika nitko nije ozlijeđen, priopćio je Singapore Airlines u petak.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Broj umrlih od koronavirusa u svijetu prešao tri milijuna, WHO upozorava: "Pandemija je došla do kritične točke" Koronavirus Kanada se pridružila zemljama s više od milijun oboljelih od COVIDA-19, u Brazilu više od 1000 preminulih dnevno

Superjumo je bio priključen na vozilo za vuču zrakoplova koje ga je vuklo prema uzletnoj stazi kad je "došao u dodir s travom", dodaje se u priopćenju.

"Još je prerano govoriti o uzrocima, ali Singapore Airlines brzo će provesti istragu", obećala je kompanija koja smatra da je došlo do greške u vozilu za vuču.

Zrakoplov je zbog predostrožnosti povučen iz prometa, a putnici na predviđenom letu za Sydney otputovali su u Boeingu 474-400.

Singapore Airlines u listopadu je kao prva kompanija uključila u promet A380.