Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najveći avion na svijetu uspješno sletio u Tajlandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Probni let Airbusa A380 završio je bez problema u Bangkoku na aerodromu Suvarnabhumi i taj je aerodrom postao 38. na kojem je testiran najveći svjetski zrakoplov.

Probni let s lažnim putnicima i petero članova posade u slijetanju je kasnio nekoliko minuta, objavila je tajlandska novinska agencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurno sletio Drama na letu: Avionu iznad Zagreba otkazao motor, pozvani i vatrogasci. Oglasila se i Zračna luka Slika nije dostupna BUDUĆNOST LETENJA A220 na Franji Tuđmanu: Pogledajte kako izgleda jedan od najmodernijih Airbusovih zrakoplova

Zrakoplov A380 išao je u Bangkok u sklopu Airbusovih pregovora s tajlandskim državnim avioprijevoznikom Thai Airways International koji je naručio šest takvih divova pa treba provjeriti kompatibilnost s novom zračnom lukom u Bangkoku, rekao je Richard Carcailler, Airbusov direktor marketing.

Airbus očekuje da njegov novi zrakoplov A380, u koji stane 555 putnika, u roku od tjedan dana dobije certifikat europske agencije za zračnu sigurnost i američke savezne zrakoplovne uprave, rekao je Carcaillet.

Dosad je diljem svijeta naručeno 166 zrakoplova A380. Tajlandska ih je tvrtka naručila šest, ali ta je narudžba sada upitna jer proizvodnja kasni, a u rujnu se promijenila vlast u Tajlandu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene