Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 10 ljudi je izgubilo živote u Indiji u naletu ciklona Phailin, najsnažnijeg u posljednjih 14 godina, no broj žrtava bi zasigurno bio puno veći da nije bila organizirana evakuacija stotina tisuća ljudi, javlja u nedjelju AFP.


"Sveukupno smo iz zone udara ciklona evakuirali više od 860.000 ljudi. Radi se vjerojatno o najvećoj evakuacijskoj operaciji u povijesti Indije", kazao je voditelj operacija spašavanja u državi Orissi Pradipta Kumar Maohapatra. U susjednoj državi Andhra Pradesh evakuirano je oko 100.000 ljudi.

Vezani članci U Mumbaiju počela sezona monsunskih kiša Bujica u Indiji srušila kuću: Najmanje 11 poginulih, većina su djeca Razoran ciklon prijeti Indiji i Bangladešu - 7 Golema oluja prijeti milijunima ljudi: Stiže možda i najrazorniji ciklon koji su dosad doživjeli

-->> FOTO KOJA MOĆ PRIRODE: Tri snažne tropske oluje istovremeno haraju Azijom!

Orissa broji 40 milijuna ljudi, a vlada te indijske države si je zadala cilj da iz najrizičnijih zona na vrijeme evakuira stanovništvo kako bi se broj mogućih žrtava sveo na minimum. Ciklon je najsnažnije pogodio 150 kilometara obalnog područje te države .

Godine 1999. ciklon koji je pogodio istočnu obalu Indije usmrtio je više od 8.000 ljudi.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook