Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanje pet poginulih u sudaru vlakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 5 osoba smrtno je stradalo, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u srijedu kad se luksemburški putnički vlak izravno sudario s francuskim teretnim vlakom na sjeveroistoku Francuske.

Do nesreće, jedne od najtežih u zadnjih 20 godina u Francuskoj, došlo je nešto prije podneva u Zoufftgenu, blizu granice s Luksemburgom, na dijelu pruge na kojem se obavljaju radovi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat

"Devet putnika, dvojica vlakovođa i jedan radnik na pruzi smrtno su stradali" u nesreći, kazao je dužnosnik francuskih željeznica. Najmanje je 21 osoba ozlijeđena, neke teško, dodao je on.

Do nesreće je došlo zbog "pogreške na skretnici", kazao je lokalni politički dužnosnik Bernard Mertz na francuskoj televizijskoj postaji.

Nacionalnost žrtava nije zasad poznata. Putničkim vlakom putovali su francuski pogranični radnici, kazao je glasnogovornik luksemburških željeznica. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene