Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 5 osoba smrtno je stradalo, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u srijedu kad se luksemburški putnički vlak izravno sudario s francuskim teretnim vlakom na sjeveroistoku Francuske.


Do nesreće, jedne od najtežih u zadnjih 20 godina u Francuskoj, došlo je nešto prije podneva u Zoufftgenu, blizu granice s Luksemburgom, na dijelu pruge na kojem se obavljaju radovi.

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba Stravična željeznička nesreća u Tajvanu VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima

"Devet putnika, dvojica vlakovođa i jedan radnik na pruzi smrtno su stradali" u nesreći, kazao je dužnosnik francuskih željeznica. Najmanje je 21 osoba ozlijeđena, neke teško, dodao je on.

Do nesreće je došlo zbog "pogreške na skretnici", kazao je lokalni politički dužnosnik Bernard Mertz na francuskoj televizijskoj postaji.

Nacionalnost žrtava nije zasad poznata. Putničkim vlakom putovali su francuski pogranični radnici, kazao je glasnogovornik luksemburških željeznica.