Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Starost jedan od glavnih uzroka'

Najmanje devet mrtvih u urušavanju japanskog tunela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje devet osoba poginulo je u djelomičnom urušavanju cestovnog tunela u Japanu u nedjelju, objavili su u ponedjeljak japanski mediji.

Prethodni podaci Nacionalne agencija za upravljanje požarima i prirodnim katastrofama govorili su o šest mrtvih, od čega pet osoba karboniziranih u gorućem vozilu i jedan vozač kamiona, izvučen ozlijeđen iz vozila a kasnije preminuo u bolnici.

Agencija Kyodo izvijestila je u ponedjeljak ujutro o još tri smrtna slučaja, triju starijih osoba, jednog muškarca i dvije žene, iz istog vozila. Japansko ministarstvo prometa naredilo je u ponedjeljak inspekciju svih cestovnih tunela poput onog koji se djelomično urušio u nedjelju.

Pročitajte i ovo Urušavanje ceste u Volovčici Građani strahuju FOTO Urušavanje prometne ceste u zagrebačkom kvartu: Je li se ovo dogodilo zbog obližnjeg gradilišta? Slika nije dostupna Urušio se tunel Krater 'progutao' 11 vozila, troje mrtvih

>> Urušio se tunel pa buknuo požar, nekoliko ljudi izgorjelo!

Japanska vlada obećala je detaljan pregled i najavila da će vjerojatno biti nužna znatna ulaganja u cestovnu infrastrukturu koja, poput tunela u kojem se dogodila nesreća, djelomično datira iz razdoblja naglog gospodarskog rasta, između 1950. i 1970. godine.

'Slutimo da je starost jedan od glavnih uzroka', izjavio je dužnosnik tvrtke Nexco koja upravlja tunelom u kojem je došlo do nesreće, 80 km zapadno od Tokija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene