Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 100 osob smrtno stradalo, a pedesetak ih je ozlijeđeno u poplavama koje je u subotu navečer uzrokovalo olujno nevrijeme s pljuskom u gradu Dire Dawa, na istoku Etiopije, prema najnovijim podacima iz bolničkog izvora.


"Dosad smo primili 100 tijela poginulih i pedesetak ozlijeđenih osoba", kazao je liječnik u bolnici Dilchora u Dire Dawi koji nije htio otkriti identitet.

Vezani članci Nezapamćene poplave u vrgoračkom kraju - 1 Voda se povlači u vrgoračkom kraju, stižu grijalice, a smislilo se i trajno rješenje za poplave. No rok za realizaciju je pet godina Mate Pervan Stanovnici Kokorića u suzama, danima se bore s nezapamćenim poplavama: "Nateže mi je bilo vidjeti nevistu kako izlazi iz kuće s unučićima..."

Do poplave je došlo pošto se iz korita izlila rijeka u tome gradu, navodi isti izvor koji dodaje da su pljuskovi prestali u nedjelju.

U poplavi je uništeno stotinjak kuća, tržnica i trgovine u gradu i u okolici Dire Dawe. Vodena bujica je nosila automobile i stoku.

Lani je najmanje dvjesto ljudi izgubilo život, a 260.000 tisuća ih je moralo napustiti svoj dom nakon proloma oblaka na istom području.