Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POWERBALL

Naciju trese groznica zbog jackpota od gotovo 2 milijarde dolara: Veće su im šanse da ih pogodi grom, ali svi stoje u ogromnim redovima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Brojni Amerikanci u ponedjeljak su imali velika očekivanja nekoliko sati prije izvlačenja brojeva na američkoj lutriji Powerballu, čiji glavni zgoditak iznosi nevjerojatnih 1,9 milijarda dolara, što je najviše u povijesti neke svjetske lutrije, a najnovija svota potaknula je dodatni val lutrijske groznice diljem zemlje.

S obzirom na to da nijedan listić nije odgovarao subotnjim dobitnim brojevima, čini se da su čak i oni koji inače ne igraju lutriju iskoristili priliku da kupe listić, formirajući dugačke redove pred prodavaonicama u cijeloj zemlji.

Dosadašnji rekord Powerballa potječe iz 2016. godine, iznosio je 1,58 milijardi dolara i tada su ga zvali jackpotom stoljeća. Takav jackpot san je mnogih Amerikanaca, osim stanovnika pet država, Alabame, Aljaske, Havaja, Nevade i Utaha, gdje lutrija nije dopuštena. Oni je samo mogu gledati iz daljine ili se odvesti u susjednu državu po listić.

Izgledi za osvajanje jackpota i dalje su jedan prema 292,2 milijuna, što je znatno manje od šanse da će vas pogoditi grom, koja iznosi jedan prema milijun. Kad bi se pojavila dva dobitnika s istom kombinacijom brojeva, podijelili bi jackpot.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučajni multimilijunaš Zaboravljeni listić promijenio mu život: "Vrištao sam od sreće dok sam trčao ulicama. Želim da svi znaju koliko sam bogat"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Sve ili Ništa" Blago njemu: Sretnik nije pogodio nijedan broj pa osvojio 600.000 kuna

Posljednji put je netko osvojio Powerball jackpot 3. kolovoza. Tada je sretni vlasnik listića u Pennsylvaniji dobio oko 206,9 milijuna dolara.

Premda u subotu nitko nije imao glavni zgoditak, 16 listića imalo je pet glavnih brojeva i dobitak od po milijun dolara. Da biste osvojili jackpot, morate imati i Powerball broj.

Dobitnik može birati hoće li mu dobitak biti isplaćen odjednom, ali mu je tada iznos prepolovljen, ili u 30 jednakih rata jednom godišnje. Oba izbora podliježu oporezivanju.

Twitter je već prepun komentara onih koji sanjaju što bi mogli učiniti s tolikom svotom novca.

"Moj vidovnjak mi je rekao da će 12. studenoga biti najbolji dan u mom životu, pa ako dotad još ne bude poznat dobitnik kupit ću što više listića", napisao je jedan korisnik Twittera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene