Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest policajaca lakše je ozlijeđeno, a 54 prosvjednika uhićeno zbog nasilja u okviru prosvjeda protiv godišnjeg bala austrijske krajnje desnice u petak navečer u Beču, objavljeno je u subotu.


Prosvjedi protiv bala u čitavom središtu grada u koje je bilo uključeno između pet i devet tisuća osoba, bili su većinom miroljubivi.

Vezani članci Alexander Van der Bellen Teroristički napad u Beču: Milanović razgovarao s austrijskim kolegom i osudio nasilje Mjesto terorističkog napada u Beču Napadač iz Beča krvavi pohod najavio na Instagramu, odgovornost za napad preuzela je Islamska država

"Bal sveučilišnih diplomanata" (Akademikerball), nekada poznat pod imenom bal studentskih udruga, organizira u palači Hofburg, jednom od najpoznatijih bečkih spomenika, stranka krajnje desnice FPO.

Nakon izdanja 2014. obilježena sukobima snaga reda i aktivista krajnje ljevice, policija je unaprijed zabranila nekoliko od 15 predviđenih prosvjeda.

Dječak (14) planirao teroristički napad na zapadnom kolodvoru

Mjesto događaja osiguravalo je oko 2500 policajaca u punoj opremi. Prosvjede je organiziralo desetak ljevičarskih udruga koje su nosile transparente s parolama protiv "fašizma, neonacizma, antisemitizma", a na nekima je pisalo: "Naci van!".

Bal se smatra godišnjim susretom krajne desnice Europe, a ove godine okupio je oko 2000 sudionika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook