Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na aukciji bager koji je 'rušio' Miloševića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od simbola demokratskih promjena u Srbiji, žuti bager koji je 5. listopada 2000. krčio put demonstranatima u rušenju režima Slobodana Miloševića, prodaje se na internet aukciji. Početna cijena mu je 90 tisuća eura iako nije u voznom stanju.

Vlasnik bagera Ljubisav Đokić, u javnosti poznatiji kao Džo-bagerist, odlučio je prodati bager jer se našao u teškoj financijskoj situaciji. Naglasio je kako je jedan od razloga prodaje i taj što su sadašnji političari 'zaboravili kako su došli na vlast'.

Pročitajte i ovo Trabant - 5 Traženi oldtimer FOTO Nevjerojatan obrat: Malenom komunističkom automobilu cijena ubrzano raste Komunisti u Rusiji 71. godišnjica Ruski komunisti traže istragu Staljinove smrti: Sumnjaju da je Zapad u tome imao svoje prste

Bager je ušao u srbijansku povijest tako što je demonstrantima, u sukobu s jakim snagama policije, otvarao put do zgrada Skupštine SRJ i Televizije Beograd koje je mnoštvo sudionika prosvjeda osvojilo i prisililo Slobodana Miloševića da oporbenim strankama prizna izbornu pobjedu  te sam siđe s vlasti nakon deset godina vladanja.

Nakon 5. listopada Đokić je bio spreman pokloniti bager
Povijesnom muzeju grada na želju njegovih kustosa, ali Ministarstvo kulture to nije dopustilo.

Bager se sada prodaje u suradnji s najposjećenijom beogradskom internet stranicom Radio-televizije B 92 i jedinom tamošnjom aukcijskom web stranice Limundo, a reklamira se kao 'povijesni bager koji je srušio komunizam u Srbiji'.

Najveća internet aukcija u Srbiji do sada trajat će do kraja listopada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene