Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molitvom u petak

Muslimanski predstavnici u Francuskoj pozivaju imame na osudu nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici muslimanske zajednice u Francuskoj pozvali su "imame u svim džamijama" u zemlji da "najodlučnije osude nasilje i terorizam" u molitvama u petak, kao odgovor na napad na časopis Charlie Hebdo.

Francusko vijeće islamskih svetišta, reprezentativna instanca muslimanske zajednice, također je pozvalo vjernike da u četvrtak u podne odaju minutu šutnje predviđenu u Francuskoj u počast dvanaest žrtava ubojstva, u okviru državnog dana žalosti koji je odredio francuski predsjednik Francois Hollande.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzeli odgovornost?! IS: 'Počeli smo s operacijom u Francuskoj, sutra će to biti Britanija, SAD i drugi' Slika nije dostupna Kritika Financial Timesa "Žele se boriti za slobodu provocirajući muslimane, a zapravo su obične budale"

Pozvani su također da sudjeluju u velikom nacionalnom okupljanju predviđenom za nedjelju u Parizu. Islamska svetišta bila su meta napada u tri francuska grada od srijede navečer u kojima nije bilo žrtava, rečeno je iz sudskih izvora u četvrtak, dan nakon napada na satirički dnevnik Charlie Hebdo.

UŽIVO Braća ubojice viđeni na sjeveru zemlje: Nose kalašnjikove i raketne bacače!

U Le Mansu su bačene tri eksplozivne naprave (koje služe za vježbanje) i najmanje jedan metak ispaljen je na džamiju u popularnoj četvrti neposredno iza ponoći.

U Port-La-Nouvelle, na jugu, dva pucnja ispaljena su u smjeru dvorane za muslimansku molitvu tijekom večeri, otprilike sat vremena nakon završetka molitve, rekao je tužitelj u Narbonnei, David Charmatz.

U četvrtak rano ujutro eksplozija se čula ispred restorana blizu džamije u Villefrance-sur-Saone. "To je sigurno vezano s dramatičnim stanjem" koji je stvorio napad na Charlie Hebdo, ocijenio je gradonačelnik Bernard Perrut, pozivajući na "zajedništvo, jedinstvo i uvažavanje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene