Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa Islamske države Abu Bakr Al Baghdadi svojim pozivom na ustanak u Saudijskoj Arabiji, napade na Izrael, ustrajnost u daljnjim borbama te pozivom muslimanima da se pridruže 'svetom ratu' u Siriji i Iraku, izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.


Velik broj muslimana putem društvenih mreža, iskazao je svoje viđenje ISIS-a i njihovog vođe Al Bagdadija. Mnogi su na vrlo šaljiv nači odbili pozive da se pridruže džihadistima u ratu u Siriji i Iraku.

PRIJETI IZRAELU I ZOVE NA POBUNU U SAUDIJSKOJ ARABIJI Vođa ISIS-a oglasio se prvom porukom nakon 7 mjeseci

Vezani članci Slika nije dostupna HOROR PRIČA Skrivale se ispod kreveta dok su na njima sjedili ISIS-ovci Slika nije dostupna Žene tukli motkama i lancima, ovako su reagirale u trenutku kad su oslobođene

'Gledam 'Ratove zvijezda' u nedjelju, možda kasnije', Oprosti ISIS, ovaj musliman se upravo probudio i treba kavu, također, božićni je vikend, vrijeme za obitelj', 'Oprosti, brate, ali imam neke ispite', 'Želiš reći da ti se moram priključiti prije nego vidim kako Leicester City osvaja Premier ligu? Nema šanse', samo su neke od poruka koje su muslimani ostavljali na Twitteru kaoreakcije na poziv Al Baghdahija.

 

Time su još jednom dokazali da većina muslimana preferira mir i stabilnost, te širenje miroljubive vjerske poruke koja je urezana u korijene islamske vjere, a ne mržnj koju šire džihadisti Islamske države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook