Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanari mostarskog nebodera rano jutros su u panici počeli napuštati svoje domove radi požara i niza nerazjašnjenih eksplozija strahujući kako se radi o detonaciji eksploziva i streljiva zaostalog iz rata, dok policija utvrđuje okolnosti.


Na četrnaestom katu nebodera Zvjezdara, u Mostaru, oko 2 sata izbio je požar nakon čega se po tvrdnjama stanara koje su iznijeli lokalnim medijima čulo više slabijih eksplozija i pucnjeva.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu Vatrogasci, ilustracija U požaru u Čepinu izgorjela obiteljska kuća: Potvrđeno da je pronađeno tijelo starijeg muškarca

U međuvremenu se pokvario vodeni hidrant i dizalo što je dodatno izazvalo paniku. Zbog toga su stanari u panici napuštali stanove, a nedugo zatim su stigli vatrogasci koji su nakon jednosatne borbe uspjeli svladati vatrenu stihiju.

Po navodima iz vatrogasne postrojbe u Mostaru pričinjena je velika materijalna šteta no na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Po riječima glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića požar je izbio u napuštenome stanu, a uzrok su najvjerojatnije dotrajale instalacije. Po njegovim riječima policija provodi očevid. (Hina)