Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijena dva muškarca

Tajne službe spriječile atentat u Moskvi, Putin ne otkriva detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska tajna služba spriječila je u Moskvi atentat što su ga pripremala trojica pobunjenika, od kojih su dvojica ubijena, izvijestilo je u ponedjeljak ruski odbor za protuterorizam, a prenose novinske agencije.

"Snage reda uspjele su spriječiti atentat u glavnome ruskom gradu", stoji u priopćenju odbora. Pobunjenici su otkriveni u jednoj kući u gradu Orehovo-Zujevo u moskovskoj regiji.

Pročitajte i ovo Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali... Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

>> Rusi zaskočili američkog diplomata za kojeg tvrde da je špijun

"Ti su kriminalci, ruski državljani, stigli iz Afganistana i iz Pakistana gdje su uvježbavani i gdje su se pripremali za atentat", izvijestio je odbor.

Otvorili su vatru nakon što su ih pripadnici specijalnih snaga pozvali da se predaju. "Nakon kratkotrajne pucnjave, dvojica napadača su ubijena, a jedan je uhićen. Jedan pripadnih specijalnih vojnih snaga lakše je ranjen", rekao je isti izvor.

Ruske vlasti nisu precizirale kakva je vrsta atentata pripremana. O ovoj je operaciji informiran i ruski predsjednik Vladimir Putin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene