Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Homoseksualnost dekriminalizirana 1993.

Policija već šesti put spriječila gay paradu u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas u ruskom glavnom gradu privela 40-ak osoba nakon što su se aktivisti za prava homoseksualaca sukobili sa svojim protivnicima u šestom pokušaju da održe Gay pride paradu.

Aktivisti za obranu prava homoseksualaca nadali su se da će novi moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin konačno dopustiti održavanje parada, nakon višegodišnjeg odbijanja vlasti da izdaju dopuštenje za njihovo okupljanje.

Aktivisti su se okupili u blizini kremaljskih zidina, no ondje su ih dočekali ekstremni desničari i napali ih čim su oni istaknuli svoje zastave i postere. Policija je djelovala odmah. Pokušaj odvojenog okupljanja aktivista u blizini zgrade moskovske vlade spriječila je policija nakon 20 minuta.

Homoseksualnost je u Rusiji dekriminalizirana 1993. godine, no moskovska homoseksualna scena još uvijek se mora skrivati zbog duboko ukorijenjenih predrasuda domaćeg stanovništva o homoseksualnim parovima. (Hina)

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene