Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strog financijski plan

Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

Kuća, ilustracija
Kuća, ilustracija Foto: Getty Images
Mladome paru iz Slovenije uspjelo je ono što uspijeva rijetkima: izgradili su kuću svojom ušteđevinom od 180 tisuća eura, i to bez podizanja kredita.

Eva Homan, 28-godišnja Slovenka, sa svojim 34-godišnjim suprugom izgradila je kuću bez ijednog eura kredita. Sav potrebni novac ovaj je mladi par uštedio, a Homan je o detaljima progovorila u jednom podcastu.

Naglasila je da su ona i njezin partner oduvijek bili štedljivi te da je u kapital za izgradnju kuće ušao i novac koji su uštedjeli još tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

"Imali smo prosječna primanja, a nekoliko godina imala sam i vlastiti obrt kojim sam se bavila uz posao kako bih dostigla prosječnu plaću", rekla je Homan.

Nakon dvije godine studentskog podstanarstva neko su vrijeme živjeli kod njezinih roditelja, što im je znatno snizilo troškove života, a pojačano su počeli štedjeti tijekom pandemije koronavirusa kada su bili u stanju za štednju odvojiti i iznos pune plaće. Homan tvrdi da se ničega posebno nisu morali odreći te da jednostavno nisu trošili na nepotrebne stvari.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

Pročitajte i ovo Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub?

Priznala je da su i tijekom same izgradnje kuće uspjeli uštedjeti tako što su mnogo poslova odradili sami, a sami su čak i nadzirali i organizirali radove. Zbog njezine trudnoće zadali su si cilj da usele za najviše 10 mjeseci, piše N1 Slovenija.

Od pomoći im je bio i strog financijski plan zahvaljujući kojem su znali kako najbolje rasporediti novac. "Ne znam kako nam je ovo uspjelo. Tek smo na kraju shvatili da nam kredit stvarno neće trebati", priznala je štedljiva Homan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene