Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabio se u palmu

Misteriozna smrt istraživačkog novinara: Smjestio mu FBI?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pogibije jednog od poznatijih američkih novinara Michaela Hastingsa pojavili su se detalji za koje neki vjeruju da bi mogli upućivati kako njegova automobilska nesreća nije bila slučajna.

Proteklog je tjedna u teškoj prometnoj nesreći u Kaliforniji poginuo Michael Hastings (33), američki istraživački novinar najpoznatiji po velikoj priči u časopisu Rolling Stone kojom je razotkrio kontroverzno ponašanje Stanleyja McChrystala, nekadašnjeg zapovjednika NATO-ovih i američkih vojnih snaga u Afganistanu. General je nedugo nakon što je priča objavljena umirovljen.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Damir Matković Novinar i urednik Preminuo Damir Matković, legenda televizijskog novinarstva

Vijest o Hastingsovoj pogibiji nije u Americi prošla nezapaženo, a sve do danas se činilo kako je riječ o nesretnom slučaju. No, kako javlja Fox News, moguće je da smrt ovog novinara ipak nije bila slučajna.

Samo nekoliko sati prije nesreće Hastings je svojim prijateljima i kolegama u redakciji Buzzfeeda poslao email kojim ih poziva da angažiraju odvjetnika jer je dobio informacije kako bi u redakciju mogao upasti FBI.

>> Obama prihvatio ostavku generala McChrystala

'FBI obavlja informativne razgovore s mojim bliskim prijateljima i suradnicima', napisao je svojem uredništvu u emailu koji je odaslan 17. lipnja u 12.56 sati po lokalnom vremenu.

'Možda bi, u slučaju da istražitelji dođu u redakciju, bilo mudro odmah zatražiti pravnu pomoć prije bilo kakvih informativnih razgovora o načinima na koji dolazimo do informacija i o drugim novinarskim pitanjima', napisao je još Hastings.

Redakciji je poručio i kako je na tragu jedne velike priče te da se zbog toga na neko vrijeme ima namjeru pritajiti.

Oko 15 sati kasnije, u ranim jutarnjim satima utorka 18. lipnja, Hastings je pri velikoj brzini u Los Angelesu izgubio nadzor nad svojim Mercedesom C250 te se zabio u stablo palme. Vozilo je eksplodiralo, a Hastings je na mjestu poginuo.

Nije trebalo dugo da se razviju razne teorije zavjere o njegovoj smrti, a moguće je da bi sve i ostalo na internetskim naklapanjima da se u priču nije neočekivano uključio WikiLeaks.

Na službenom profilu te zviždačke organizacije na Twitteru objavljeno je kako je Hastings samo nekoliko sati prije pogibije bio u kontaktu s njihovom pravnom savjetnicom Jennifer Robinson. Njoj je rekao kako ga FBI istražuje.

Savezni ured za istrage (FBI) je demantirao da se protiv Hastingsa vodila istraga, a policija u Los Angelesu i dalje njegovu pogibiju vodi kao nesretan slučaj.

Zasad nema informacija na kojoj je velikoj priči Hastings radio, ali nagađa se da je riječ o dosad nepoznatim detaljima upotrebe američkih bespilotnih vojnih letjelica, što je posljednjih mjeseci u SAD-u prilično kontroverzna tema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene