Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pritisak

Ministri financija zahtijevaju da Grčka ispuni obveze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri financija Njemačke, Belgije, Litve i Slovenije izvršili su pritisak na Grčku da ispuni obveze prema reformama koje je dala vjerovnicima kako bi dobila pomoć, piše njemačku list Bild.

Ministri financija eurozone sastaju se u četvrtak u Luxembourgu kako bi pokušali pomaknuti razgovore s Atenom s mrtve točke i izbjeći grčki bankrot koji bi doveo do izlaska te zemlje iz eurozone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očuvanje stabilnosti bankarskog sustava DRAGHI PRED TEŠKIM ODLUKAMA Grčka će surađivati s ECB-om Slika nije dostupna Izlaz iz pat-pozicije? EU je Grčku 2011. odvratio od referenduma, ne i ovaj put

Nespremnost Atene da prihvati reforme sprječava isplatu zadnje tranše iz drugog paketa financijske pomoći kao i dogovor o trećem paketu pomoći.

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble kazao je Bildu da je glavno pitanje ispunjava li Grčka obveze iz postojećeg programa. "Samo na toj osnovi možemo dati raspoloživa sredstva. Važeće načelo je pomoć jedino u zamjenu za postignuća", kazao je Schaeuble.

Varufakis ne vjeruje u dogovor s Euroskupinom u četvrtak

On je istaknuo da MMF mora nastaviti sudjelovati u programu spašavanja jer on "bez značajnog doprinosa te institucije ne bi funkcionirao".

Belgijski ministar financija Johan van Overtveldt kazao je da grčka vlada mora u interesu svoga naroda i ekonomije ispuniti dogovore i provesti reforme koje su dogovorene.

Prema Bildu i ministri financija Litve i Slovenije nagovaraju Grčku da proguta gorku pilulu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene