Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Obećanje potpredsjednika SAD-a

Mike Pence progovorio o "Majki svih prosvjeda": Amerika neće dopustiti "kolaps Venezuele"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u srijedu da SAD neće dopustiti "kolaps Venezuele", procjenjujući da bi takav događaj zaprijetio ostalim zemljama u regiji.

"Kolaps Venezuele dovelo bi u opasnost sve one koji pripadaju zapadnoj hemisferi", kazao je Mike Pence u govoru pred oko 600 osoba u katoličkoj crkvi u Doralu, u središtu venezuelske zajednice Miamija.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna''

"Ne možemo dopustiti da se to dogodi i nećemo dopustiti", kazao je Pence. "Zajedno s našim saveznicima u latinoameričkom području, SAD će se suprotstaviti i onesposobiti sve one koji bi se usudili zaprijetiti našem boljitku", kazao je on.

Pence je ocijenio da bi "kolaps" Venezuele "prouzročio još veću ilegalnu prodaju droge sa smrtonosnim posljedicama", rizik o kojem je već govorio Donald Trump.

Potpredsjednik je govor održao u Miamiju ubrzo nakon povratka s turneje po Kolumbiji, Argentini, Čileu i Panami, tijekom koje je kriza u Venezueli bila jedna od glavnih tema rasprava.

Podsjećamo, tijekom prosvjeda u Venezueli, koji su započeli krajem ožujka, poginulo je više od 160 ljudi. Više od šest milijuna ljudi diljem Venezuele sudjeluje u "Majki svih prosvjeda" kako bi se usprotivili predsjedniku Nicolasu Maduri. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene