Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sj.Koreji od Kube

OTVORENI KONTEJNERI: Umjesto ŠEĆERA u njima MiG-ovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspektori u Panami nastavljaju istragu oko impozantnog oružja potkrivenog na sjevernokorjeskom brodu koji je službeno prevozio 'šećer'.

Dva borbena zrakoplova MiG-21, proizvedene 1950-tih u Sovjetskom savezu, i dva proturaketna radarska sustava panamski su istražitelji potvrdili da su pronašli na brodu koji je plovio pod sjevernokorejskom zastavom.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Panamski tužitelj Javier Caraballo rekao je da se pored aviona osjetio miris benzina što upućuje da su bili korišteni u zadnje vrijeme, javlja Reuters.  Prije nego je oružje otkriveno, kubanske su vlasti Panami rekle da se radi o donaciji šećera ljudima Sjeverne Koreje.

>> Panama zaplijenila sjevernokorejski brod s oružjem, kapetan se pokušao ubiti!

Podsjetimo, brod je, pod krinkom prijevoza velikih količina šećera, prevozio oko 240 tona oružja, dva komada protuzrakoplovnih raketnih kompleksa, devet projektila u dijelovima te motore za MiG 15. Sve je to preuzeto s Kube.

Panama je pozvala UN-ovo Vijeće sigurnosti da istraži slučaj i oružje pronađeno na brodu zbog sumnje na kršenje embarga od strane Sjeverne Koreje, javlja Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene