Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon izrazio je u petak 'duboku zabrinutost' zbog odbijanja vlasti Mianmara da oslobode Aung San Suu Kyi i pozvao je je održavanje vjerodostojnih izbora.


'Zatvaranje političkih zatvorenika i određivanje stalnog kućnog pritvora za Aung San Suu Kyi i dalje izazivaju duboku zabrinutost', naglasio je šef UN-a u izvješću o stanju u Mianmaru. 'Žalosno je što su propuštene nove prilike za napredovanja političkog dijaloga raznih strana', rekao je. Glavni tajnik je istaknuo da će skori izbori u zemlji biti prvi u 20 godina i da predstavljaju veliki test za prespektive mira, demokracije i napretka u zemlji.

Vezani članci Hoće li Zoran Mamić kaznu služiti u BiH? - 2 Što će sud odlučiti o Mamićevoj molbi? Ako je odbije, slijedi raspisivanje tjeralice i europski uhidbeni nalog Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu

>> Sud pristao razmotriti žalbu Aung San Suu Kyi

'Ponovno tražim oslobađanje svih političkih zatvorenika, uključujući Aung San Suu Kyi', rekao je. Slavna disidentica, čija stranka Nacionalna liga za demokraciju (LND) bojkotira parlamentarne izbore 7. studenoga, odlučila je da neće glasovati, rekao je njezin odvjetnik i glasnogovornik. LND neće sudjelovati u izborima i ona nema za koga glasovati iako joj je to dopušteno, rekao je Nyan Win.