Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi sukobi

Mianmar: 50 mrtvih od početka vjerskih sukoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima muslimana i budista na zapadu Mianmara poginulo je najmanje 50 ljudi, a 54 je ranjeno od 28. svibnja do 14. lipnja, piše državni tisak u subotu.

List New Light of Myanmar ne navodi je li tim brojem obuhvaćeno i desetero muslimana koje je 3. lipnja linčovalo razjareno mnoštvo budista htijući se osvetiti za navodno silovanje i ubojstvo žene na jugu države Rahina, ali navedeno razdoblje obuhvaća i taj događaj koji je potaknuo sukob.

U novom izvješću o broju žrtava ne navodi se ni vjerska pripadnost žrtava. Nešto ranije objavljen je podatak o 29 mrtvih (16 muslimana i 13 pripadnika rahinske etničke manjine, uglavnom budista), ali u taj broj nije uključeno deset linčovanih muslimana.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

>> Međunarodno osoblje napušta dio Mianmara

Vjersko nasilje izbilo je 8. lipnja na sjeveru države Rahin, na granici s Bangladešom, a poslije se proširilo i na prijestolnicu te države Sitve. U nasilju je izbjeglo više od 30.000 ljudi i više od 2.000 kuća je spaljeno.

Stanje u Sitveu je mirnije od srijede, javljaju novinari agencije France Presse s lica mjesta koji su ipak vidjeli nekoliko izgreda. Policija je u četvrtak morala pucati u zrak ne bi li rastjerala stanovnike, a u noći na četvrtak opet su paljene kuće. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene