Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost u Moskvi

Merkel odbila Putina - Na proslavi će biti i Kim Jong Un

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbivanja u Ukrajini bacila su sjenu i na tradicionalne svečanosti.

Njemačka savezna kancelarka Angela Merkel zbog napetosti u Ukrajini neće sudjelovati na službenoj ceremoniji 9. svibnja u Moskvi kojom se obilježava 70. obljetnica svršetka Drugog svjetskog rata, rekli su u srijedu predstavnici njemačke vlade.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

"U svjetlu zbivanja u Ukrajini, nemoguće je da Angela Merkel sudjeluje na tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu", izjavio je jedan predstavnik vlade u Berlinu.

Merkel će međutim dan kasnije položiti vijenac na spomeniku neznanom vojniku u Moskvi.

Na paradi u Moskvi ne očekuje se veliki broj zapadnih državnika, a Rusija je prošlog mjeseca potvrdila da će na ceremoniji biti nazočan sjevernokorejski diktator Kim Jong Un.

Merkel za pomoć Grčkoj, ali upozorava: 'Stvar nije gotova'

Merkel je 6. veljače posjetila Moskvu zajedno s francuskim predsjednikom Francois Hollandeom kako bi zajedno s njim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pripremila sporazum o prestanku borbi na istoku Ukrajine.

Europska unija i Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da naoružava separatiste na istoku Ukrajine i da im šalje u pomoć vojnike. Moskva je u nekoliko navrata zanijekala upletenost u zbivanja u Ukrajini, optužujući Sjedinjene Države da guraju prozapadnu vladu u Ukrajini u rat. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene