Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedovršeni zadatak

Merkel za pomoć Grčkoj, ali upozorava: 'Stvar nije gotova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Merkel je rekla da se 'grčka vlada polako vraća u stvarnost, uslijedit će novi razgovori s Grčkom', prenijeli su zastupnici njezine stranke.

Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila u utorak navečer od zastupnika svoje konzervativne stranke da odobre produženje programa pomoći Grčkoj, ali je upozorila da zadatak nipošto nije završen, rekli su sudionici sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grčka kalvarija Merkel priznala: Ispoštovanje dogovora će biti teško za Grke, a Grexit bi značio kaos Slika nije dostupna Grčka kriza NA RUBU Europu je od sloma i katastrofe dijelilo 2,5 milijardi eura

Merkel je rekla da se 'grčka vlada polako vraća u stvarnost, uslijedit će novi razgovori s Grčkom', prenijeli su zastupnici njezine stranke.

Ministri financija eurozone u utorak su poduprli plan reformi koji je predložila Atena i time otvorili put produženju programa financiranja zemlje do ljeta.

Grčka je poslala popis predloženih reforma Europskoj komisiji

Donji dom njemačkog parlamenta Bundestag u petak ujutro će se izjasniti o produženju programa pomoći Grčkoj.

Zeleno svjetlo Bundestaga nije upitno jer vladajuća koalicija konzervativaca CDU/CSU i socijaldemokrata SPD zajedno ima oko 80 posto mjesta.

U ponedjeljak je ministar financija Wolfgang Schauble službeno tražio od parlamentarca Bundestaga da se izjasne za četveromjesečno produženje programa financiranja Grčke, pod uvjetom da plan reformi Atene bude odobren na europskoj razini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene