Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitala je Papuliasa samo što misli

'Merkel nije inzistirala na ideji o referendumu u Grčkoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel grčkog je predsjednika Karolosa Papuliasa pitala što misli o ideji održavanja referenduma o grčkome članstvu u eurozoni ali nije na njoj inzistirala, napisao je novinar njemačkog lista Bild koji je čuo njihov razgovor tijekom putovanja u pratnji predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza na njegov sastanak s Papuliasom.

Glasnogovornik grčke vlade je rekao kako je Merkel iznijela zamisao Papuliasu u petak u telefonskom razgovoru, no Berlin je to odmah opovrgao. Glasnogovornica Angele Merkel u subotu je izjavila kako nema istine u navodima o tome da je njemačka kancelarka pozvala Grke na održavanje referenduma, no odbila je otkriti pojedinosti njezina razgovora s Papuliasom.

Novinar njemačkoga Bilda, Paul Ronzheimer, u subotnjem je izdanju lista napisao kako se za vrijeme telefonskog razgovora Papulias-Merkel o spomenutoj temi nalazio u istoj prostoriji, što mu je omogućilo da čuje dio razgovora. Ronzheimer je bio u pratnji predsjednika Europskog parlamenta Martina Schulza tijekom njegova putovanja na sastanak s Papuliasom. Nije pojasnio zna li što je odgovorila Angela Merkel.

"Merkel je s Papuliasom željela razgovarati o mogućem održavanju referenduma o eurozoni. Zapravo, željela je znati što o tome misli Papulias, no on je zamisao odbio", piše Ronzheimer.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoellick i Juncker o grčkom referendumu Sarkozy i Merkel u srijedu se sastaju s Papandreuom Slika nije dostupna Telefonska rasprava Sarkozy i Merkel o grčkoj odluci o referendumu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene