Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Merkel doputovala u posjet Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u subotu u Moskvu na razgovore s novoizabranim ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom, tijekom kojih će, kako se očekuje, izraziti zabrinutost glede pravednosti održanih predsjedničkih izbora.

Merkel, prva strana čelnica u posjetu Rusiji otkad je Medvedev pobijedio na izborima, također će procijeniti izglede za bilo kakav zaokret politike kada novi predsjednik, nasljednik Vladimira Putina, preuzme dužnost u svibnju.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih AFP Odgovorni za probleme Merkel i Putin razgovaraju o teškim temama: "Moramo priznati kako nemamo trajni prekid vatre"

Putin i Medvedev odvojeno će se sastati s Merkel i razgovarat će o temama kao što su Iran, Kosovo, opskrba Europe plinom i jačanje bilateralne trgovine.

"Čelnici će razmotriti rusko-njemačke odnose s naglaskom na osiguravanje kontinuiteta i budućeg razvoja veza", rekao je je dužnosnik Kremlja, a prenijela je agencija Itar-Tass.

Očekuje se da će njemačka kancelarka otvoreno govoriti o izborima za koje su promatrači i oporbene skupine ustvrdili da nisu bili pošteni. Međutim, Putin je izjavio da su izbori bili u potpunosti u skladu s ruskim Ustavom.

"Kancelarka će sigurno postaviti pitanje... provođenja izbora, na koje gledamo kritički", rekao je glasnogovornik Ulrich Wilhelm.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene