Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaest osoba, među kojima trojica policajaca, ubijeno je u petak u državi Chihuahui, na sjeveru Meksika, u međusobnom sukobu narkokartela, priopćile su u subotu mjesne pravosudne vlasti.


Devet ubojstava, među kojima je i ubojstvo saveznog agenta, počinjeno je u Ciudad Juarezu, gradu s 1,3 milijuna stanovnika uz granicu s američkom saveznom državom Teksasom, koji se smatra najpogibeljnijim u Meksiku. Naoružana skupina napala je u petak trojicu saveznih policajaca na ulazu u hotel u središtu Ciudad Juareza. Jedan je policajac ubijen, a dvojica su teško ranjena, po istom izvoru. Dvojica policajaca poginula su u svom vozilu u tome gradu, gdje je u petak pronađeno truplo policajca koji se otprije petnaest dana vodi kao nestao.

Vezani članci Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika?

Usto je šest osoba izgubilo život u različitim okršajima u Ciudad Juarezu, a pet je ubijeno u petak u Chihuahui, prijestolnici istoimene države. Ciudad Juarez plaća najvišu cijenu u krvavom ratu između meksičkih narkokartela za nadzor opskrbe golemog američkog tržišta narkotika. U 2009. samo u tome gradu poginulo je više od 2.600 ljudi od 15.000, koliko je u zadnje tri godine zabilježeno diljem zemlje i za koje se smatraju odgovornima krijumčari. (Hina)