Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova egzekucija

Meksiko: Ubijeno 14 osoba, među njima trojica policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaest osoba, među kojima trojica policajaca, ubijeno je u petak u državi Chihuahui, na sjeveru Meksika, u međusobnom sukobu narkokartela, priopćile su u subotu mjesne pravosudne vlasti.

Devet ubojstava, među kojima je i ubojstvo saveznog agenta, počinjeno je u Ciudad Juarezu, gradu s 1,3 milijuna stanovnika uz granicu s američkom saveznom državom Teksasom, koji se smatra najpogibeljnijim u Meksiku. Naoružana skupina napala je u petak trojicu saveznih policajaca na ulazu u hotel u središtu Ciudad Juareza. Jedan je policajac ubijen, a dvojica su teško ranjena, po istom izvoru. Dvojica policajaca poginula su u svom vozilu u tome gradu, gdje je u petak pronađeno truplo policajca koji se otprije petnaest dana vodi kao nestao.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Usto je šest osoba izgubilo život u različitim okršajima u Ciudad Juarezu, a pet je ubijeno u petak u Chihuahui, prijestolnici istoimene države. Ciudad Juarez plaća najvišu cijenu u krvavom ratu između meksičkih narkokartela za nadzor opskrbe golemog američkog tržišta narkotika. U 2009. samo u tome gradu poginulo je više od 2.600 ljudi od 15.000, koliko je u zadnje tri godine zabilježeno diljem zemlje i za koje se smatraju odgovornima krijumčari. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene