Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje mladunaca

Meksički zaljev: Počela selidba jaja morskih kornjača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U američkom priobalju Meksičkog zaljeva počeo projekt projekt preseljenja jaja morskih kornjača na atlantsku obalu Floride, kako bi se mladunci spasili od stradavanja u naftnoj mrlji u Meksičkom zaljevu.

Predstavnik floridske komisije za zaštitu riba i prirode Henry Cabagge izjavio je u ponedjeljak za TV mrežu CBS News da je započelo iskopavanje jaja morskih kornjača iz gnijezda na zapadnoj obali Floride, u Meksičkom zaljevu. Jaja su preseljena u sigurni objekt u Cape Canaveralu na atlantskoj obali Floride, gdje će mlade kornjače biti prenesene u ocean nakon što se izlegu. Cabagge je rekao kako je postojala zabrinutost da bi jaja ostavljena u priobalju Meksičkog zaljeva, 'morska struja odnijela kornjače u naftu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eksplozija na naftnoj platformi Stanovnici Meksičkog zaljeva još uvijek osjećaju posljedice Slika nije dostupna Naknada štete SAD tuže britansku tvrtku zbog naftne mrlje

>> Meksički zaljev: Dosad isteklo 540 milijuna litara nafte

Havarija BP-ove platforme Deepwater Horizon 20. travnja, stvorila je divovsku naftnu mrlju u Zaljevu, površine preko 6,500 četvornih kilometara, koja je onečistila više od 400 km plaža Louisiane, Mississippija, Alabame i Floride. Jaja kornjača prikupljat će se triput tjedno, od sada pa do mjeseca studenoga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene