Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U američkom priobalju Meksičkog zaljeva počeo projekt projekt preseljenja jaja morskih kornjača na atlantsku obalu Floride, kako bi se mladunci spasili od stradavanja u naftnoj mrlji u Meksičkom zaljevu.


Predstavnik floridske komisije za zaštitu riba i prirode Henry Cabagge izjavio je u ponedjeljak za TV mrežu CBS News da je započelo iskopavanje jaja morskih kornjača iz gnijezda na zapadnoj obali Floride, u Meksičkom zaljevu. Jaja su preseljena u sigurni objekt u Cape Canaveralu na atlantskoj obali Floride, gdje će mlade kornjače biti prenesene u ocean nakon što se izlegu. Cabagge je rekao kako je postojala zabrinutost da bi jaja ostavljena u priobalju Meksičkog zaljeva, 'morska struja odnijela kornjače u naftu'.

>> Meksički zaljev: Dosad isteklo 540 milijuna litara nafte

Vezani članci Slika nije dostupna Stanovnici Meksičkog zaljeva još uvijek osjećaju posljedice Slika nije dostupna SAD tuže britansku tvrtku zbog naftne mrlje

Havarija BP-ove platforme Deepwater Horizon 20. travnja, stvorila je divovsku naftnu mrlju u Zaljevu, površine preko 6,500 četvornih kilometara, koja je onečistila više od 400 km plaža Louisiane, Mississippija, Alabame i Floride. Jaja kornjača prikupljat će se triput tjedno, od sada pa do mjeseca studenoga. (Hina)