Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Meksički predsjednik Enrique Pena Nieto kazao je u utorak kako je spreman susresti se s Donaldom Trumpom, nekoliko mjeseci nakon što je republikanskog predsjedničkog kandidata usporedio s Adolfom Hitlerom i Benitom Mussolinijem.


"Da, susreo bih se s njim", kazao je Pena Nieto. "Nikad ga nisam sreo. Ne mogu se suglasiti s nekim stvarima koje je rekao no imat ću poštovanja i nastojat ću surađivati sa svakim tko postane sljedeći predsjednik SAD."

Trump je ove godine izazvao bijes u Meksiku kada je najavio, u okviru predizborne kampanje, gradnju zida duž meksičke granice kako bi spriječio ulazak ilegalnih migranata i droge te je najavio da će Meksiko prisiliti da plati troškove gradnje zida.

U ožujku Pena Nieto je kazao kako Meksiko ne bi platio gradnju toga zida ni pod koju cijenu uspoređujući Trumpovu retoriku s onom diktatora iz Drugog svjetskog rata.

No na lipanjskom summitu u Kanadi Pena Nieto kazao je kako je napravio usporedbu samo kao podsjetnik na razaranja izazvana u prošlosti. (Hina)