Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za rješenje krize

Medvedev poziva Iran na odgovorno ponašanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao je Iran na 'odgovorno ponašanje' glede njegova nuklearnog programa, u intervjuu francuskom časopisu Paris Match.

'Odgovorno ponašanje Irana ključ je rješenja' krize, istaknuo je šef ruske države, prema tekstu dostupnom na stranici kremlin.ru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči izbora Jeste li pročitali stranačke programe? Evo što ste odgovorili u Dnevniku Nove TV Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'Želimo da iranski nuklearni programi budu u skladu sa zahtjevima međunarodnih organizacija poput IAEA te da njihov rad u toj domeni bude transparentan za kontrolu', nastavio je on.

Rusija koja ima pravo na veto u Vijeću sigurnosti uvijek je govorila da preferira pregovore s Teheranom, ali je Moskva zadnjih tjedana pokazala znakove nestrpljenja prema Iranu.

Ruske vlasti protive se međutim 'paralizirajućim sankcijama', kritizirajući istodobno Iran zbog njegove odluke da počne s obogaćivanjem uranija do 20 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene