Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev potpisao je u subotu sporazum o primirju s s ciljem rješavanja južnoosetijskog sukoba, izjavila je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova, a prenose ruski mediji.


"Predsjednik je izvijestio sudionike sastanka vijeća sigurnosti da je upravo potpisao sporazum koji se sastoji iz šest ranije dogovorenih točaka", kazala je Timakova.

Vezani članci Američki predsjednik, Joe Biden Biden kratko i jasno o ukidanju sankcija Iranu: ''To nije moguće'' Slika nije dostupna Ruska Duma ratificirala novi START

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili potpisao je taj sporazum u petak u Tbilisiju tijekom posjeta američke državne tajnice Condoleezze Rice, a prije njega su ga potpisali u Moskvi i čelnici odmetnutih gruzijskih regija Južne Osetije i Abhazije, Eduard Kokoiti i Sergej Bagapš, u nazočnosti ruskog predsjednika.

Medvedev je rekao da sporazum još trebaju potpisati OESS i Europska unija, čiji je predsjedavajući - francuski predsjednik Nicolas Sarkozy postavio načela za rješavanje sukoba.

U međuvremenu je zamjenik načelnika glavnog stožera ruskih oružanih snaga Amnatolij Nogovicin odbacio tvrdnje gruzijske strane da su ruski vojnici u subotu dignuli u zrak željeznički most udaljen oko 45 kilometara od gruzijske prijestolnice Tbilisija.

Televizijska ekipa agencije Reuters, međutim, posvjedočila je kako je most u regiji Kaspi uništen. Seljaci kažu kako su eksplozivnu napravu u subotu postavili i detonirali Rusi u vojnim odorama.