Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugušili se pola sata nakon polaska

Počela identifikacija žrtava iz kamiona u Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrda identiteta očekuje se uskoro jer je rodbina pružila korisne informacije.

Među 71 mrtvim migrantom, koji su pronađeni prošloga mjeseca u jednom kamionu u Austriji, bilo je najmanje deset odraslih Iračana, priopćila je u srijedu policija. Gotovo mjesec dana nakon što su se ugušili u hermetički zatvorenom vozilu, devet muškaraca i jedna žena iz Iraka prvi će biti identificirani.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Prihvaćaju izbjeglice Tisuće ih se ukrcava u autobuse, mnogi pozdravljaju volontere

Potvrda identiteta očekuje se uskoro jer je rodbina pružila korisne informacije, rekao je za agenciju dpa glasnogovornik policije Gerald Gangl. Dodao je da će biti potrebni tjedni, a možda i mjeseci prije nego što se utvrde imena svih žrtava.

 Bugarski vozač kamiona s migrantima nije znao što vozi

"Treba uzeti u obzir da se uzorci DNK moraju dostaviti iz zemalja poput Afganistana", kazao je Gangl objašnjavajući zbog čega je potrebno toliko vremena.

Na istoku Austrije 27. kolovoza je pronađen kamion na zaustavnom traku autoceste u kojemu je otkriveno 71 truplo migranata. Istraga je pokazala da su se migranti ugušili pola sata nakon što je kamion krenuo iz Budimpešte te da su već bili mrtvi kada je vozilo ušlo u Austriju.

Papa: Smrti migranata u Austriji su zločini koji vrijeđaju čovječanstva

Pet osoba je u pritvoru u Mađarskoj, a jedan muškarac je pritvoren u Bugarskoj zbog povezanosti s tim slučajem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene