Obavijesti Video Pretražite Navigacija
May nakon summita

O Brexitu više nema pregovora: ''Sporazum koji je na stolu je jedini mogući"

Britanska premijerka Theresa May i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)
Britanska premijerka Theresa May i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Theresa May Theresa May Foto: AFP +0 Britanska premijerka Theresa May i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Britanska premijerka Theresa May i drugi europski čelnici ocijenili su u nedjelju sporazum o razruživanju Velike Britanije od EU-a najboljim mogućim koji se mogao postići.

"Ako ljudi misle da se još može pregovarati, to nije slučaj. Sporazum koji je na stolu je jedini mogući", rekla je premijerka May nakon završenog izvanrednog summita o Brexitu.

Pročitajte i ovo Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) Buran dan u parlamentu Britanski zastupnici odbili dogovor Therese May: Doznajte odgovore na neka od najvažnijih pitanja o sudbini Brexita Jean-Claude Juncker, Theresa May (Foto: AFP) Veliki poraz Therese May Britanski parlament blokirao Brexit, u srijedu glasanje o nepovjerenju vladi. Odmah stigla reakcija Europske komisije: ''Vrijeme istječe''

Ona je iz Bruxellesa pozvala britanske parlamentarce do podrže ovaj sporazum, najavila da će objaviti analizu ispregovaranog i da će o tome razgovarati s građanima, istaknuvši da će zemlja biti izložena "većoj nesigurnosti ako se sporazum odbaci".

May je također odbacila mogućnost drugog referenduma o Brexitu. "Oni koji misle da će odbacivanjem ovog sporazuma dobiti bolji bit će razoračani", izjavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da "ovaj povijesni dan izaziva dvojake osjećaje, s jedne strane je tragično što Ujedinjena Kraljevina napušta EU nakon 45 godina, a s druge strane moramo poštovati volju britanskih građana", rekla je Merkel. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene