Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni iz Italije nema podrške?

Zaoštrava se situacija: 'On je tek jedan od kandidata, a ne jedini kandidat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Matteo Renzi izjavio je da je potrebno održati političku raspravu kako bi se donijela odluka o tome tko će biti novi predsjednik Europske komisije te da Jean-Claude Juncker nije jedini kandidat.

Jean-Claude Junker, bivši luksemburški predsjednik, kandidat je Europske pučke stranke (EPP), koja je osvojila najviše mjesta na prošlotjednim izborima za Europski parlament, za čelnika Europske komisije.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli

Premijer Matteo Renzi izjavio je u nedjelju na ekonomskoj konferenciji u sjevernom talijanskom gradu Trentu da Juncker nema zajamčenu većinu te da nema automatsko pravo na tu dužnost.

'Juncker je tek jedan od kandidata za čelnika Komisije, a ne jedini kandidat', kazao je Renzi dodajući da je sada puno važnija politička agenda Komisije od toga tko će dobiti koju poziciju.

Cameron zaprijetio: Ako taj lik bude predsjednik Europske komisije, Britanija izlazi iz EU

Predsjednika Europske komisije biraju čelnici EU-a, ali ga mora odobriti Europski parlament.

Njemački magazin Spiegel objavio je u subotu da je britanski premijer David Cameron upozorio čelnike EU-a da ako Juncker bude izabran na to mjesto on više neće biti u stanju osigurati nastavak članstva Velike Britanije u Uniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene