Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više desetaka tisuća prosvjednika u subotu u Madridu javno je iskazalo nezadovoljstvo neodgovarajućom protuterorističkom politikom socijalističkog premijera Josea Luisa Rodrigueza Zapatera.


Zapaterovu vladu prosvjednici optužuju da nije dovoljno odlučno djelovala protiv baskijske separatističke organizacije ETA-e koja je prošlog lipnja okončala 14-mjesečno primirje.

Vezani članci Sabor, ilustracija Što je stakleni strop i kako ga riješiti? "Politika je baš jedan primjer boys cluba", "Brojevi su neminovni i pričaju svoju priču" Jerko Trogrlić i Barbara Štrbac - 2 Stručnjak za odnose s javnošću o vrućoj političkoj jeseni: "Vlada sad pomaže Stožeru, a SDP može još niže. Iznenađenje izbora se i dalje dobro drži"

Prosvjednici, čiji broj organizatori procjenjuju na oko pola milijuna ljudi, tražili su zabranu djelovanja za dvije političke stranke u regiji Baskiji za koje se smatra da su bliske ETA-i.

Policija nije iznijela procjenu broja sudionika prosvjeda koje je organizirala glavna španjolska organizacija koja predstavlja žrtve terorističkih napada.