Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Madagaskarski predsjednik Marc Ravalomanana predao je u utorak vlast admiralu madagaskarske ratne mornarice nakon borbe za vlast s oporbom, rekao je jedan od predsjednikovih pomoćnika.


'Predsjednik je predao vlast vojsci', rekao je glasnogovornik. 'U ovom slučaju, čelniku s najvišim činom, a vjerujem da je to Hyppolite Ramaroson', dodao je. Ravalomanana je napustio predsjedničku palaču i nalazi se na nepoznatoj lokaciji, rekao je glasnogovornik, ustvrdivši da je predsjednik odstupio u interesu Madagaskara. 'Vjerujem da je analizirao stanje i nakon toga je zaključio da je to najbolje za zemlju. Ponio se kao državnik', rekao je glasnogovornik.


U vrijeme nemira i prosvjeda na Madagaskaru, koje je predvodio mladi oporbeni čelnik Andry Rajoelina, ubijeno je 135 ljudi, a stanje je naštetilo turizmu i preplašilo strane ulagače. Rajoelina je u utorak poveo svoje pristaše u predsjedničku palaču u glavnom gradu Antananarivu nakon skupa na kojem je objavio da je osam predsjednikovih ministara dalo ostavku zbog krize.

Vezani članci Zgrada Vrhovnog suda Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Zgrada Vrhovnog suda Posljednji dan prijave za predsjednika Vrhovnog suda: Trojac u borbi za tron