Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjeloruski predsjednik

Lukašenko iznenada hospitaliziran: Zabranjen pristup bolnici, vojska blokirala ceste

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Afp
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko hospitaliziran je u Minsku, izvijestili su bjeloruski mediji. U nedjelju prvi put nakon 29 godina nije prisustvovao događanjima u povodu Dana državne zastave.

U ime Aleksandra Lukašenka na pompoznoj državnoj ceremoniji u Minsku prisustvovao je 68-godišnji predsjednik vlade Roman Golovčenko.

Državna televizija već danima ne prikazuje aktualne slike Lukašenka, iako je njegova čestitka pročitana u glavnom gradu. Ranije su mediji u susjednoj Ukrajini objavili da je Lukašenko prevezen u bolnicu.

Bjeloruski mediji Euroradio i Belarusian Hajun objavili su da je predsjednik Bjelorusije hospitaliziran u Minsku.

Izvijestili su da je njegov konvoj u bolnicu stigao jučer oko 19 sati. Pristup bolnici zbog toga je bio zabranjen i okolne su ceste blokirale oružane snage, prenosi Yahoo.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Saveznici Lukašenko na sastanku s ruskim ministrom obrane: "Ako se žele boriti do posljednjeg, bio to Ukrajinac, ili Poljak, to je njihova stvar"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2 Bez govora o Ukrajini VIDEO/FOTO Nasmiješeni Putin ugostio Lukašenka: "Učinili smo puno kao rezultat našeg zajedničkog rada"

Njegovo loše fizičko stanje zapaženo je još na proslavi Dana pobjede u Moskvi je. Ondje se tijekom duge manifestacije s mjesta na mjesto kretao automobilom te je propustio službeni ručak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Reuters je izvijestio da je Lukašenko izgledao "umoran" i da se "teško balansirao na nogama, a na desnoj ruci mu se vidio zavoj".

Kasnije istoga dana je sudjelovao na proslavi Dana pobjede u Minsku. Tada je nosio odijelo, čime je prekinuo svoju tradiciju nošenja vojne odore, i nije održao govor. Također, bjeloruski je predsjednik u protekla dva tjedna bio na jako malo događaja.

Oporbeni političar Pavel Latuško, koji živi u egzilu u EU-u, a nekoć je bio bjeloruski ministar kulture, rekao je u petak da je Lukašenko očito vrlo ozbiljno bolestan.

Ništa nije ostalo od Lukašenkova imidža moćnika koji je njegovao otkako je prvi put izabran za predsjednika 1994., rekao je Latuško. "On već ne može hodati niti nekoliko stotina metara, ne može držti govore ni uspravno stajati na tribinama. Tetura od slabosti", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene