Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez govora o Ukrajini

VIDEO/FOTO Nasmiješeni Putin ugostio Lukašenka: "Učinili smo puno kao rezultat našeg zajedničkog rada"

Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2 Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin poželio je u srijedu dobrodošlicu bjeloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku u Moskvi čime su započeli njihovi dvodnevni razgovori, ali u svojim uvodnim javnim obraćanjima obojica su se klonila rata u Ukrajini.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je prošlog tjedna da će dvojica čelnika razgovarati o apelu bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da se uspostavi prekid vatre u Ukrajini.

Prošlog mjeseca ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da će Rusija rasporediti taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji.

Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2 Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 3 (Foto: Afp)

"Moram reći da smo učinili puno kao rezultat našeg zajedničkog rada na svim područjima", rekao je Putin Lukašenku.

"Sutra ćemo o svemu tome razgovarati. To se odnosi na našu suradnju u međunarodnoj areni i zajedničko rješavanje pitanja osiguranja sigurnosti naših država", dodao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Pozvao i druge Odbjegli Putinov časnik otkriva sve paranoje ruskog predsjednika i koje se bolesti opsesivno boji

Rusija je najveći politički i financijski podržavatelj Lukašenka koji je dopustio ruskoj vojsci korištenje bjeloruskog teritorija za pokretanje invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene