Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lufthansa je u petak ponudila trajne ugovore nekim pripadnicima privremeno zaposlenog kabinskog osoblja ne bi li tako završio štrajk.


Lufthansa je u petak ponudila trajne ugovore nekim pripadnicima privremeno zaposlenog kabinskog osoblja ne bi li tako završio štrajk, koji je doveo do otkazivanja više od tisuću letova i tog njemačkog avioprijevoznika stajao više od deset miljuna eura.

'Nadamo se da će taj korak pomoći (sindikatu) UFO-u da nam se pridruži u konstruktivnim pregovorima, kako bismo došli do konkurentne strukture plaće za kabinsko osoblje', rekao je glavni direktor Lufthanse Christoph Franz.

Vezani članci Granični prijelaz sa Slovenijom Slovenska policija štrajka: Prestanak rada mogao bi se odraziti na granične prijelaze s Hrvatskom Slika nije dostupna U JEDNOM DANU OTKAZANO VIŠE OD 900 LETOVA Štrajkaju piloti Lufthanse

>> Otkazani letovi Lufthanse, putnici spavaju na improviziranim krevetima

Kompromis je ostvaren kad su se obje strane pristale naći na pregovorima, jer je treći štrajk u osam dana, i to dosad najveći, doveo do velikih poremećaja u redu letenja u Njemačkoj.

Lufthansa želi smanjiti troškove ne bi li do 2014. ostvarila plan povećanja godišnje zarade za milijardu i pol eura, pa se dugo opirala zahtjevu sindikata da povisi plaću za pet posto i da odustane od angažiranja vanjskih tvrtki.

Avioprijevoznik je u petak objavio da neće više angažirati osoblje, koje na privremenoj bazi zapošljava tvrtka Aviation Power. Tim će radnicima u idućoj godini biti ponuđen stalan posao u sklopu Lufthansine grupe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook