Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponudila trajne ugovore

Lufthansa pristala na kompromis sa štrajkašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lufthansa je u petak ponudila trajne ugovore nekim pripadnicima privremeno zaposlenog kabinskog osoblja ne bi li tako završio štrajk.

Lufthansa je u petak ponudila trajne ugovore nekim pripadnicima privremeno zaposlenog kabinskog osoblja ne bi li tako završio štrajk, koji je doveo do otkazivanja više od tisuću letova i tog njemačkog avioprijevoznika stajao više od deset miljuna eura.

'Nadamo se da će taj korak pomoći (sindikatu) UFO-u da nam se pridruži u konstruktivnim pregovorima, kako bismo došli do konkurentne strukture plaće za kabinsko osoblje', rekao je glavni direktor Lufthanse Christoph Franz.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk

>> Otkazani letovi Lufthanse, putnici spavaju na improviziranim krevetima

Kompromis je ostvaren kad su se obje strane pristale naći na pregovorima, jer je treći štrajk u osam dana, i to dosad najveći, doveo do velikih poremećaja u redu letenja u Njemačkoj.

Lufthansa želi smanjiti troškove ne bi li do 2014. ostvarila plan povećanja godišnje zarade za milijardu i pol eura, pa se dugo opirala zahtjevu sindikata da povisi plaću za pet posto i da odustane od angažiranja vanjskih tvrtki.

Avioprijevoznik je u petak objavio da neće više angažirati osoblje, koje na privremenoj bazi zapošljava tvrtka Aviation Power. Tim će radnicima u idućoj godini biti ponuđen stalan posao u sklopu Lufthansine grupe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene