Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupo gorivo

Lufthansa otpušta 3.500 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pokušajima kompenziranja za rastuće cijene goriva i žestoku konkurenciju najveća njemačka aviokompanija Lufthansa otpustit će 3.500 svojih zaposlenika diljem svijeta.

'Moramo razmišljati dugoročno kako bi sačuvali poslove i svojevremeno ponovno otvorili nova radna mjesta, a to ćemo uspjeti jedino restrukturiranjem administrativnih poslova i trenutačnim rezovima', objasnio je drastičnu odluku izvršni direktor Christoph Franz.

Pročitajte i ovo Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk Slika nije dostupna Ostaju bez posla Sony otpušta 10.000 radnika diljem svijeta!

>> Germanwings i Eurowings se gase zbog velikih gubitaka?

Iako se u ekonomskoj krizi Lufthansa snašla bolje od njezinih ‘kolega’ iz Francuske i Velike Britanije rezovi su neophodni, tvrde iz uprave kompanije, javlja Reuters, kako bi ostali konkurentni na tržištu.

Od 3.500 otkaza njih čak 2.500 bit će uručeno zaposlenicima u Njemačkoj. (Agencija VLM)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene