Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Novi argumenti

London želi promjenu embarga na oružje za Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija najavila je u četvrtak da će sljedeći tjedan izvršiti pritisak na europske partnere da se promijeni embargo na oružje koji je Siriji nametnula Europska unija, kako bi se omogućila doprema oružja pobunjenicima koji se bore protiv režima Bašara al-Asada.

'Iznijet ćemo nove argumente u prilog promjene embarga na oružje prije isteka njegovog roka u ožujku 2013. kako bi on postao dovoljno rastezljiv da omogući jačanje konkretne pomoći sirijskoj oporbi', rekao je britanski državni tajnik zadužen za Europu David Lidington u pisanoj izjavi u britanskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

>> NATO o razmještanju Patriota u Turskoj razgovarao s Lavrovom

EU je krajem studenoga za tri mjeseca produžila sankcije sirijskom režimu, koje uključuju i embargo na oružje, i sljedećih bi mjeseci trebala razmotriti svoje stajalište. London je u studenome priznao novu 'Koaliciju sirijske oporbe' kao 'jedinog zakonitog predstavnika sirijskog naroda'.

Sirija: Zastrašivanje kemijskim oružjem je izlika za agresiju

Zapadne sile šire strah od kemijskog oružja kao izliku za intervenciju u Siriji, poručila je pak u četvrtak vlada predsjednika Bašara al-Asada, nakon što je nekoliko zapadnih zemalja izrazilo strah da bi Asad mogao upotrijebiti bojne otrove.

'Sirija još jednom - deseti, stoti put - naglašava da takvo oružje, čak i da ga ima, ne bi upotrijebila protiv svog naroda ne bismo počinili samoubojstvo, izjavio je zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Fajsal al Makdad libanonskoj TV postaji Al manar, bliskoj Hezbolahu koji podupire Asada.

'Bojimo se da je na djelu urota zemalja koje povećavaju pritisak na Siriju i ona će omogućiti izliku za sve buduće intervencije u Siriji, dodao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene